چگونه زبان خود را تقویت کنیم؟ 9 راهکار فوق العاده!
دغدغه و سوالی بسیاری از افراد در مورد زبان های خارجی این است که “چگونه زبان خود را تقویت کنیم؟”. در این مقاله می خواهیم در مورد روش های تقویت زبان صحبت کنیم. مقوله تقویت زبان خارجه، بین فراگیران از کلیدی ترین مسائل و در عین حال کمی چالش برانگیز است که اگر به موقع انجام نشود، عواقب بدی دارد. قبل از شروع نیز این نکته را بدانید که اگر به دنبال یک کلاس آنلاین برای یادگیری زبان هستید، می توانید در کلاس های آموزش آنلاین زبان انگلیسی فرالن شرکت کنید. البته جدا از انگلیسی، زبان های دیگری نیز وجود دارند که از منو داخل سایت می توانید پیدا کنید.
از مشکلات بسیار تکراری و بحث برانگیزی که همیشه بین فراگیران زبان های خارجه، به خصوص انگلیسی مشاهده می شود، یکنواختی، خستگی، کسالت و عدم علاقه به ادامه دادن است. سوال اینجاست که چرا؟ حتی دیده می شود که فراگیر، حتی با پایه خوب بعد از مدتی آن را می بوسد و کنار می گذارد.
جواب های متعددی به این سوال و چالش می توان داد. بهترین جواب عدم وجود تعدد روش های فراگیری و صرفا بسنده کردن به یک موضوع و چیز است. برای مثال بارها و بارها دیده می شود فراگیر در آموزشگاه، در طول دوره یادگیری فقط به کتاب اصلی بسنده می کند و سراغ موارد دیگر برای تقویت و تنوع نمی رود.
فهرست مقاله
منظور ما از تقویت زبان چیست؟
در اینجا لازم می دانم ابتدا یک مورد را کاملا شفاف سازی کنم. صرفا مطالعه کتاب اصلی (Course Book) در آموزشگاه و انجام تکالیف از شما، یک فرد با دانش عالی زبانی در حد در آمدزایی و امتحانات بین المللی ایجاد نخواهد کرد. این یادگیری نیازمند تقویت دائمی است که در زبان آموزی شامل موارد زیر است:
- کار با کتاب اصلی در حد عالی و مرور دائمی آن
- کار با دیکشنری و لیست لغات
- کار با اپلیکیشن ها و کتب کمک آموزشی و مجلات
- تماشای فیلم های آموزشی مرتبط
- شنیدن دائم و طولانی ترک های صوتی حدالمقدور با تکرار هم زمان
- تمرین صحبت کردن در کلاس و شجاع بودن در ابن موضوع
- به کارگیری نکات جدید و تازه یاد گرفته در صحبت و نگارش
- به روز نگه داشتن زبان خود با جدید ترین اخبار
- کار با اینترنت و …
تمامی موارد بالا برای تقویت و فراگیری یک زبان به طور پیشرفته و عالی، بسیار مهم هستند و اگر انجام نشوند به مراتب سطح کیفی پایین خواهد آمد.
حال هر یک را به طور جداگانه به همراه تاثیرشان بر یادگیری و نحوه تقویت آنها توضیح خواهیم داد.
مورد اول کار با کتاب اصلی به طور دائم و مرور منظم آن است. گاها دیده می شود که فراگیران فکر می کنند صرفا اگر ترم به ترم پیش بروند و کتاب ها را تمام کنند در پایان تضمین می شود که آنها عملا و در واقع زبان مورد نظر را کاملا یاد گرفته اند. جواب خیر است. چیزی که ابنجا مهم است فقط و فقط مرور است. به ازای هر یک صفحه که پیش می روید، ده صفحه به عقب باز گردید و مرور کنید تا مطالب فراموش نشود. این به تنهایی خود اصلی ترین و ساده ترین راه تقویت است.
قدم بعدی که متاسفانه حتی با وجود رباد بودن منابع و مراجع و پیشرفت روز افزون تکنولوژی کم و کمتر دیده می شود، مراجعه کمتر فراگیران به دیکشنری ها و لیست های لغات معتبر است. صرفا فراگیران فکر می کنند با دانستن ترجمه لغات کاری پیش می برند، اما به هیچ وجه این طور نیست. برای تقویت وجه واژگانی و ساختاری باید فراگیر به دیکشنری و لیست لغت درست و حسابی مراجعه کند و با ساختارها، مثال ها، هم خانواده ها و … آشنا شود و به بیان ساده تر لغات را درون ساختار اصلی (Original Context) یاد بگیرد. هر چه این رجوع به دیکشنری، حفظ و مرور بیشتر باشد، در نتیجه کیفیت کار هم بیشتر خواهد بود.
مورد بعدی هم کار با وسایل جانبی از اپلیکیشن ها گرفته تا کتاب کمک آموزشی گرامری، مجلات، کتب داستان و … است. اینجا هم لازم به ذکر است هر چه تنوع کار بالاتر باشد، دانش فرد وسیع تر و در نتیجه کیفیت زبان وی عالی تر خواهد بود و به اصطلاح فرد مورد نظر زبان چند بعدی و چند وجهی فرا خواهد گرفت. چون دائما با مجلات، اپلیکیش های مختلف، کتب داستان و در نتبجه انواع و اقسام ساختار های چند گانه در تماس خواهد بود.
مورد چهارم دیدن فیلم و سریال و کلیپ های مرتبط و آموزشی است. در اینجا باید ذکر کنیم که فراگیران عزیز شما در کتب و مجلات صرفا با انگلیسی آکادمیک آشنا می شوید و اگر بخواهید با انگلیسی روز مره و کوچه خیابانی آشنا شوید، حتما باید قوه سمعی و بصری خود را با فیلم و سریال و … تقویت کنید تا از آن بعد هم در آینده با کاستی مواجه نشوید. مقوله انگلیسی آکادمیک و غیر آکادمیک کاملا جدا هستند و باید از همان سطوح ابتدایی مورد توجه قرار بگیرند. فراموش نکنید چه در هنگام مطالعه کتب و زبان نوشتاری و چه تماشای بصری فیلم و کلیپ حتما آنالیز را انجام دهید و هنگام مواجه با موارد جدید یاد داشت برداری و مرور کنید.
مورد بعدی که بین فراگیران از نان شب هم واجب ترست، گوش دادن مداوم به ترک های اصلی صوتی و تکرار مداوم آنهاست. بارها مشاهده شده فراگیران بسیاری به دلیل کم بودن وقت فقط به این مورد اولی به درستی توجه کافی و لازم کرده اند و جواب گرفته اند. چرا؟ چون همه چیزی که از زبان می خواهید داخل ترک های صوتی نهفته است. گرامر، لغات، ساختار ها و … فقط کافی است بارها و بارها به آنها گوش دهید و مانند شعر آنها را حفظ کنید تا نه تنها پادشاه جمله سازی شوید بلکه لهجه و تن درست خارجی پیدا کنید. در ضمن رابطه مستقیمی بین میزان شنیدن با دقت و تکرار کافی ترک های صوتی و فراگیری وجود دارد. هر چه بیشتر گوش دهید، بیشتر یاد خواهید گرفت.
موارد ششم و هفتم هم برای تقویت زبان ارکان مهمی هستند. در کلاس خود، در حضور جمع، در رویا رویی با توریست ها و چت کردن و … باید شجاع باشید و صحبت کنید. از خطا کردن نترسید. اگر قرار بود خطایی نداشته باشید که معلم بودید و کلاس زبان رفتید. پس نترسید و با شجاعت کامل حتی به غلط صحبت کنید، تا خطای شما توسط استاد تصییح شود و شما بک پله به جلو تر گام بردارید. و ابنکه کمی که پیش رفتید سعی کنید هر آنچه تازه فرا گرفته اید در صحبت خود به کار ببرید تا ببینید درست متوجه شده اید یا نه. اینگونه تنور یادگیری زبان خود را داغ داغ نگه داشته اید.
و موارد نهایی که آن ها هم بسیار مهم هستند به روز نگه داشتن زبان خود با اخبار و اینترنت و … است. شما قطعا با کار با اینترنت و سایت های خوب آموزشی نه تنها زبان خود را به روز نگه خواهید داشت بلکه از جدیدترین تغییرات زبانی هم آگاه خواهید بود و با دیدن اخبار و یادداشت برداری و آنالیز و مرور آن در سطوح بالاتر قادر به صحبت در مورد هر موضوعی به طور حرفه ای و تخصصی تا پایان عمرتان خواهید بود.
این ها راهکار ها و جواب هایی به سوالی “چگونه زبان خود را تقویت کنیم؟” بودند که امیدواریم برای تقویت زبان شما مفید باشد. در پایان بدانید که اگر می خواهید زبان انگلیسی را به طور کامل یاد بگیرید، می توانید در کلاس های آموزش آنلاین زبان انگلیسی فرالن شرکت کنید. اطلاعات کلاس ها را در صفحه این زبان در سایت ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید